05 Sep

36 de persoane din județul Galați au luat startul în drumul spre profesie

poza articol sept. 1  36 de persoane din județul Galați au urmat testul psihologic, sesiunile de consiliere vocațională, consiliere și dezvoltare personală, construindu-și planuri de carieră și urmând cursurile de calificare sau perfecționare pentru ocupația de lucrător comercial. Toți participanții beneficiază de mediere, pentru a-și găsi un loc de muncă sau a-și continua studiile. Cel mai mare câștig pentru cei care încheie atelierele de consiliere și dezvoltare personală este încrederea în propriile forțe.

În comuna Vârlezi din județul Galați, 12 persoane cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani au urmat cursurile de perfecționare în calificarea de lucrător comercial. Un beneficiar a fost admis la Facultatea de Drept din cadrul Universității Dunărea de Jos, iar altul a fost deja angajat la o firmă de agenți de pază. Celelalte persoane urmează sesiunile de mediere cu consilierii de orientare în carieră, fiind susținuți constant în urmarea planurilor de carieră personale.

poza articol septembrie 3Pentru că participanții nu au avut parte de consiliere în timpul școlii, testul psihologic și cursurile de dezvoltare personală i-au ajutat să își descopere mai multe abilități de care nu erau conștienți și să își creeze pentru prima dată un plan de carieră. Unul dintre participanți, mai timid la început, a realizat că are abilități de convingere. În cadrul unui joc din timpul sesiunilor de grup, tânărul a reușit să convingă cei mai mulți colegi să cumpere un produs, într-un proces simulat de vânzare, descoperind că poate fi un bun comunicator.

poze articol septembrie 2Oamenii sunt tineri, foarte deschiși, ambițioși și pozitivi. Majoritatea doresc să își continue studiile, iar unul dintre cei care dorea să absolve liceul a luat examenul de bacalaureat în toamna aceasta”, a menționat Lidia Damian, consilier în dezvoltare personală.

În comuna Independența, 10 persoane cu vârste cuprinde între 21 și 46 de ani au urmat testele psihologice, sesiunea de consiliere vocațională,fiind acum în perioada de formare pentru calificarea de lucrător în comerț. Beneficiarii sunt femei, dintre care 9 sunt mame care își doresc să capete încredere în forțele proprii și să își găsească un loc de muncă în regiune. Majoritatea au 10 sau 12 clase absolvite, după 20 octombrie urmând să intre în sesiunea de mediere pentru a își găsi un loc de muncă sau pentru a-și continua studiile.

Și în comuna Cuza Vodă 10 mămici, din cele 14 persoane cu vârste între 19 și 34 de ani, care au urmat cursurile de consiliere și dezvoltare personală vor să intre pe piața muncii, optând pentru calificarea de lucrător în comerț. O parte dintre beneficiari au fost îndrumați către continuarea studiile la seral sau fără frecvență, în comuna Pechea, pentru ca, terminând liceul, să aibă șanse mai mari de a începe o profesie.

Progresul participanților este vizibil între etapa de început, când testarea psihologică arăta un nivel scăzut de stimă de sine, și finalizarea sesiunii de consiliere și dezvoltare personală, când cursanții sunt mai optimiști și mai încrezători în viitorul lor.

Câteva persoane cu risc mai mare de a abandona activitățile sunt încurajate constant, prin mesaje care fac apel la acțiune. Acestea primesc regulat întrebări de tipul “pentru ce sunteți recunoscătoare astăzi?” pentru a reîntări motivația și interesul pentru urmarea planului de carieră.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.