25 Sep

Acces pe piața muncii: ce ne ține în afara pieței muncii și ce ne poate aduce mai repede în joc

Așa cum mai spuneam, proiectul nostru se tot îmbogățește până în ultimele sale luni de implementare. Și avem vești noi despre această diversificare a sa. Astfel, luna aceasta, am propus și a fost aprobată prelungirea perioadei de implementare pentru a ne permite să aducem alături noi comunități și noi beneficiari. Ne facem cunoștințe și prieteni peste tot și primirea din fiecare nouă comună ne bucură mult.

Așadar, vestea bună este că proiectul mai câștigă două luni și jumătate, până la 15 decembrie. Aceasta înseamnă inclusiv că ni se vor alătura încă cel puțin 72 de noi participanți sau câte o grupă de formare în fiecare județ în care lucrăm.

Și lucrurile noi nu se opresc aici. Ne-am propus să terminăm această etapă cu multe lecții învățate. Iar unele dintre ele privesc un nivel mai general: acela al politicilor publice pentru ocupare. Și facem asta invitând la dezbatere reprezentații comunităților locale, ai responsabililor cu formularea de politici și strategii, a organizațiilor active în domeniul resurselor umane.joburi (640x241) (376x288)

Tema, una în egală măsură importantă și arzătoare: ce ne ține în afara pieței muncii și ce ne ajută să devenim mai repede activi pe piață. Care sunt barierele întâmpinate de tineri, de persoanele inactive, de cei din mediul rural, de cei cu mai puțină experiență de muncă sau cu mai puțină specializare? Este vorba strict de abilitățile și competențele individului sau sunt o serie de bariere la nivelul instituțiilor formale, definite prin legislație?

Nu detaliem mai mult. Vrem doar să vă stârnim interesul. Provocările și invitațiile la dezbatere le lansăm în luna noiembrie!

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.