28 Jul

Călătoria continuă la Cârța și Lunca de Sus

În luna iulie, continuăm organizarea cursurilor de perfecţionare. Astfel, doar în județul Harghita au fost prezenți la cursurile de perfecționare de lucrător comercial 43 de persoane din localitățile Lunca de Sus și Cârța.”Sunt persoane care au terminat cel puțin liceul și care doreau să își creeze noi oportunități pe piața muncii. Acum sunt conștientart3e că au mai multe șanse să găsească locuri de muncă sau să își dezvolte afaceri în județul Harghita, dar și în cele limitrofe, de ce nu Brașov, Mureș sau Cluj”, a spus Margit Tofalvi, consilier de orientare profesională. Toți cei 43 de beneficiari au participat anterior desfășurării cursurilor de perfecționare la sesiuni de consiliere de grup și dezvoltare personală în cadrul carora  au învățat să se prezinte și să se promoveze, au înţeles rolul convingerilor și a mentalităţii în dezvoltarea personală și profesională, şi-au stabilit sau clarificat obiectivele profesionale şi au  conștientizat rolul unui plan de acțiune bine definit în atingerea acestora.

Patru cursuri de calificare  în meserii precum lucrător în structuri pentru construcții, agent de securitate, cameristă sau confecționer asamblor articole din textile continuă în județele Brașov, Sibiu și Galați.art 4

Tot în luna iulie au fost organizate 4 sesiuni de job-club în localităţile Lunca de Sus, Fântâna Brazilor şi Cârţa din judeţul Harghita. Beneficiarii au considerat foarte utilă experienţa dobândită în cadrul job-clubului, în special faptul că au învăţat cum să-şi completeze CV-ul şi cum să se pregătească pentru un interviu de angajare, mai ales că mulți dintre ei nu participaseră niciodată la un interviu de angajare. Toţi cei prezenţi se află în căutarea unui loc de muncă  şi consideră că diploma obţinută este utilă pentru pentru cariera lor. O parte dintre ei se pregătesc să plece la muncă în străinătate pentru o perioadă limitată de timp, din dorinţa de a strânge bani cu cu care să își deschidă o afacere sau să achiziţioneze un imobil.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.