Lipseste plugin-ul de Flash.

Get Adobe Flash player

AcasaDescriereActivitatiCalendarAchizitiiPublicitate & InformareResurseContact

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

UN PROIECT

CADI - ELEUTHERIA

 

ÎN PARTENERIAT CU

institutul roman de training

Noutati

Comunicat de presa: Rezultate intermediare pozitive pentru proiectul „Competențe europene pentru mediul rural”

2012-04-10 12:01:18

Miercurea Ciuc, 5 aprilie/ Galați 10 aprilie 2012 - Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională – Eleutheria (CADI) a organizat la Miercurea Ciuc în data de 2 aprilie si la Galati in data de 6 aprilie doua intalniri regionale intermediare, in vederea diseminarii rezultatelor partiale în cadrul proiectului „Competențe europene pentru mediul rural”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 –2013 și implementat în parteneriat cu Institutul Român de Training.

La evenimente, moderate de doamna Mona Muscă – expert relații publice și comunicare, au fost prezentate rezultatele intermediare ale proiectului. Printre invitați s-au numarat autorități publice, lideri ai comunităților locale, angajatori și beneficiari ai serviciilor oferite în proiect. Echipa de proiect, care își desfășoară activitatea în Regiunea Centru: Centrele locale de Consiliere Profesională Brașov, Sibiu și Tg. Mureș și in Regiunea Sud-Est: Centrele locale de Consiliere Profesională Galați, Constanța și Focșani, a oferit o imagine asupra derulării proiectului în ambele regiuni.

 „Rezultatele proiectului până la finalul lunii martie 2012 sunt pozitive: peste 1000 de persoane consiliate, aproximativ 260 de persoane încadrate în cursuri de calificare, peste 130 de beneficiari certificați în urma cursurilor de perfecționare și antreprenoriat, 4 ateliere de meșteșuguri tradiționale încheiate cu succes, un dialog reușit cu angajatorii locali, aproximativ 40 de persoane selectate pentru a beneficia de servicii de consultanță. Suntem bucuroşi de primirea foarte călduroasă de care ne-am bucurat în toate comunităţile rurale cu care am lucrat. Atât liderii, cât și beneficiarii au văzut în acest proiect o oportunitate de reușită profesională și o șansă în plus pentru comunitate de a se dezvolta” a declarat Aura Matei, Manager al proiectului.

În cadrul evenimentului, doamna Mona Muscă a declarat: „Acesta este un proiect important, și asta pentru că oferă certificări valabile în România și Uniunea Europeană, cu ajutorul cărora se poate obține o slujbă mai bună, dar și un salariu mai bun. Proiectul este un sprijin oferit oamenilor din mediul rural.”

 Proiectul „Competențe europene pentru mediul rural” continuă până în iunie 2013. Pentru mai multe informații puteți apela ­­­­­­­0800 080 202.