Lipseste plugin-ul de Flash.

Get Adobe Flash player

AcasaDescriereActivitatiCalendarAchizitiiPublicitate & InformareResurseContact

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

 

UN PROIECT

CADI - ELEUTHERIA

 

ÎN PARTENERIAT CU

institutul roman de training

Noutati

Comunicat de presa. Lansarea proiectului "Iniţiative pe piaţa muncii Ón mediul rural"

2014-04-28 17:31:16

Un start bun pe piața muncii pentru tinerii din mediul rural

Bucureşti, 28 aprilie 2014

Fundaţia CADI-Eleutheria, anunţă lansarea unui nou proiect de dezvoltare socială - Iniţiative pe piaţa muncii în mediul rural, alături de partenerii săi, Institutul Român de Training şi Institutul Român pentru Educaţie şi Incluziune Socială. Proiectul va sprijini inițiativele și eforturile de intrare pe piața muncii a peste 740 de tineri din mediul rural și se va desfășura în perioada martie 2014-septembrie 2015.

Căutarea primului loc de muncă este adesea anevoioasă și cere multă răbdare și perseverență. Tranziția de la mediul protejat al școlii la condițiile de piață poate fi însoțită de o înțelegere limitată a mecanismelor competitive sau a nevoilor actorilor economici. Acest fapt rezultă în insucces, frustrare și abandon.

Noi credem ca debutul pe piața muncii poate fi și unul pozitiv, în care efortul și perseverența se pot materializa în succes și bunăstare.  Astfel, vom sprijini inițiativele tinerilor din mediul rural printr-un pachet integrat de servicii de informare, consiliere și formare profesională.

În primul rând, vom răspunde nevoii tinerilor de a-și cunoaște resursele interne, valorile și interesele, credințele si convingerile care îi ajută să se dezvolte și să trăiască bine și frumos și cele care îi blochează în drumul lor.

Continuăm prin programe de formare cu peste 11 tematici pentru a completa paleta de competențe de specialitate: de la cursuri de perfecţionare pentru ocupații precum recepţioner, lucrător comercial sau secretariat până la cursuri de calificare ca lucrător în structuri pentru construcţii, cameristă, patiser, frizer sau confecţioner asamblor articole din textile. Selectarea acestor teme de formare s-a realizat ţinând cont de potenţialul de creştere al domeniilor de activitate de la nivel regional, conform celor mai recente informaţii disponibile.

Încheiem cu un serviciu de pregătire pentru căutarea unui loc de muncă prin job-club-uri, monitorizare și intermediere a relației cu angajatorii. Participanţii vor dobândi cunoştinţe despre cum să folosească internetul şi calculatorul pentru a contacta angajatorii, cum să îşi întocmească CV-ul, cum să se prezinte la un interviu şi vor fi sprijiniţi în procesul de căutare a unui loc de muncă de către consilieri de orientare profesională specializaţi.

Proiectul îşi propune să atenueze obstacolele cu care se confruntă persoanele din mediul rural aflate în căutarea unui loc de muncă și să crească nivelul acestora de informare cu privire la oportunităţile de pe piaţa muncii, să le întărească motivaţia către formare și dezvoltare, să sprijine conştientizarea si dezvoltarea abilităţilor deţinute şi a necesităţii corelării acestora cu locul de muncă vizat.

Aceste activități vor fi organizate în regiunile de dezvoltare Centru şi Sud-Est, în special în judeţele Constanţa, Galaţi, Vrancea, Harghita, Sibiu şi Mureş. Proiectul se adresează în primul rând tinerilor şomeri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani aflaţi în căutarea unui loc de muncă, fără a exclude însă şi alte categorii de vârstă.

Principalele rezultate pe care proiectul îşi propune să le atingă sunt consilierea profesională și testarea psihologică a 740 de persoane, formarea profesională a 630 de participanți şi medierea pentru piața muncii a 600, dintre care cel puțin 145 persoane își vor fi găsit un loc de muncă la final de proiect. 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Despre Fundaţia CADI-Eleutheria

Înfiinţată în anul 2004, Centrul pentru Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria (CADI) este o fundaţie specializată în programe pentru dezvoltare socială și economică. Fundaţia CADI-Eleutheria realizează proiecte de dezvoltare a resurselor umane, ce se desfășoară în diferite regiuni ale țării, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. 

Pentru detalii suplimentare:

Aura Alina Matei-Expert informare şi publicitate

Fundaţia CADI-Eleutheria

E. aura.matei@cadi.ro

T. 0724240256