11 Mar

Cum te folosești de internet în găsirea locului de muncă dorit

În continuarea articolului despre modalitatea de căutare a unui loc de muncă potrivit și pașii ideali de urmat în parcurgerea cu succes a acestui demers v-am pregătit un ghid practic de utilizare eficientă a internetului și de angajare rapidă.

După cum începem să ne obișnuim, internetul nu este doar un mijloc de socializare și de vizionare a filmelor preferate, ci de asemenea, este un mediu foarte bun de informare asupra subiectelor dorite iar angajarea este unul dintre acestea.

Iată câteva recomandări care îți pot fi de folos în utilizarea internetului pentru căutarea unui loc de muncă.

Începeți să folosiți rețeaua socială Facebook și pentru informare.

  • Căutați grupuri create pentru promovarea locurilor de muncă. Folosiți grupuri de cuvinte precum: „locuri de muncă Brașov/Tg.Mureș/orașul de interes”, „locuri de muncă ospătari/bucătari/locul de muncă urmărit”, „joburi din România”, „târg de joburi” etc. Fiți cât mai specifici în căutările voastre. Veți vedea în curând care din aceste grupuri merită urmărite.
  • Înscrieți-vă pe aceste grupuri și urmăriți postările de interes. Unele grupuri au și câteva zeci de mesaje pe zi.
  • Postați disponibilitatea de a lucra într-un anumit domeniu.
  • Contactați persoanele care postează locurile de muncă de interes.

Folosiți internetul inteligent. Site-ul www.trafic.ro este liderul actual în monitorizarea audienței online din România și oferă cele mai relevante statistici referitoare la notorietatea unui site. Altfel spus, cu cât un site de joburi este mai vizualizat cu atât mai multe șanse aveți să găsiți în el ceea ce căutați. Un site de joburi popular în trafic.ro are atât postări recente și actualizate cât și un număr ridicat de angajatori.

  • Intrați pe site-urile găsite și creați un cont de utilizator. Pașii pentru a crea acest cont sunt foarte simpli și sunt menționați de către fiecare site în parte, de cele mai multe ori fiind nevoie de simple informații precum: numele vostru, adresa de mail și o parolă dorită. De preferat să folosiți aceeași parolă pentru site-urile accesate, pentru a evita uitarea ei și pierderea datelor din cont. Un număr mai mare de site-uri accesate vă asigură un grad mai mare de informare și o șansă mai bună de a găsi locul de muncă
  • Încărcați în site-uri CV-ul actualizat. Cu toate că este un proces care necesită timp și răbdare din partea voastră, este un mijloc foarte bun de a intra în contact cu angajatorii. De cele mai multe ori angajatorii caută ei înșiși CV-urile potențialilor angajați în site. Dar și voi puteți găsi mai ușor, prin filtrele de căutare folosite, locurile de muncă disponibile în orașul dorit.
  • Contactați angajatorii.

Fiți la curent și cu târgurile de joburi organizate. Tot pe internet găsiți cel mai rapid date despre acestea. Utilizați motorul de căutare Google pentru a afla perioada și locația în care apar și mergeți cu încredere să întâlniți reprezentanții angajatorilor sau ai firmelor de recrutare. Fiți pregătiți. Un CV printat este întotdeauna binevenit

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.