04 Oct

Jurnal de proiect

3 sesiuni de dezvoltare personală, 6 zile, 3 localități și 3 județe diferite, toate având un scop comun: pregătirea persoanelor pentru a se perfecționa/ califica și a obține un loc de muncă în vânzări.

25 – 26 septembrie 2015, Gornești, județ Mureș s-au reunit ca echipă de training Aura Matei, Levente Katona și consilierul de orientare profesională Suket Ildiko. Toți
participanții se pregăteau pentru a frecventa cursul de calificare de lucrător în comerț. Aura Matei, coordonatorul de consiliere profesională în cadrul proiectului „Iniţiative pe piaţa muncii în mediul rural” a afirmat în urma atelierului că ”Acest curs de consiliere de grup și dezvoltare personală s-a bucurat de un real succes. Cu siguranță experiența individuală a lor, poveștile de succes, aptitudinile diferite și planurile lor de viitor au contribuit în foarte mare măsură la acest succes. În cele două zile de curs, toți participanții au arătat un interes deosebit față de temele dezbătute. Implicarea lor în realizarea exercițiilor, modul activ în care au participat la această sesiune de consiliere profesională, a fost una foarte bună. Îmbucurător a fost faptul că, fără nicio excepție, participanții sunt hotărâți să își găsească loc de muncă pe placul lor și să fie în concordanță cu abilitățile dar și cu visele lor. Au realizat că se poate progresa și altfel decât cum au făcut până acum.”

29 – 30 septembrie 2015, alt județ, altă localitate, tot 12 participanți curioși. De data aceasta punctul de întâlnire a fost în Costinești, județ Constanța. Alți 3 expart8erți din cadrul proiectului – Radu Lihaci, Letiția Bâtfoi și Raluca Boișteanu – au făcut ca oamenii prezenți să ia contact cu realitatea de pe piața muncii și să se cunoască pe ei însăși în raport cu meseria de lucrător în comerț pe care vor să o practice în viitorul apropiat.

”A fost o grupă implicată în activitățile celor două zile de atelier, care însă mai are puțin de lucrat în ceea ce privește asumarea la un nivel crescut a responsabilității pentru acțiunile necesare atingerii obiectivului de carieră propus. Consider că menținerea legăturii constante cu participanții, motivarea acestora, susținerea în găsirea de soluții pentru provocările apărute și creșterea încrederii în capacitățile proprii vor fi principalele aspecte ale muncii consilierului în raport cu participanții, în perioada următoare”, a afirmat Letiția Bâtfoi (expert coordonator în cadrul proiectului).

28 – 29 septembrie 2015 Schela, mediul rural gălățean. 12 participați participanți la sesiunea de consiliere de grup și dezvoltare personală. În cele două zile de curs, toți participanții au arătat un interes deosebit față de temele dezbătute. Au considerat că acest curs de consiliere este o condiție esențială pentru a putea merge mai departe în vederea obținerii unui certificat care atestă că pot lucra în meseria de agent vânzări.
”Din ceea ce am discutat ulterior cu ei la sesiunile de mediere, am constata că una dintre cele mai importante aspecte pe care ei le-au deprins în cursul de dezvoltare personală a fost să îți creeze propria definiție despre ce înseamnă bunăstarea. Asta i-a motivat să fie mai hotărâți și mai cooperanți pentru a obține un loc de muncă care să le schimbe parcursul”, a afirmat Lidia Damian, consilier de orientare în carieră Galați.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.