31 Mar

O nouă comunitate se alătură proiectului: Trei Sate din județul Mureș

În februarie, o nouă comunitate s-a alăturat inițiativelor pentru piața muncii sprijinite de proiectul nostru: Trei Sate din comuna Ghindari, județul Mureș. Numele satului nu este întâmplător, chiar fiind format din trei alte sate: Cioc, Ştefăneşti şi Hoteşti.

analiza2Dintre cei care și-au arătat interesul pentru proiect, au fost selectați 14 tineri. Aceștia au avut încredere în Ildiko Suket, consilierul local de orientare profesională, pentru a-i ajuta să își pregătească debutul pe piața muncii. În cadrul sesiunii de grup de consiliere profesională, aceștia și-au împărtășit așteptările de la parcursul profesional pe care vor să îl urmeze. Spre exemplu, unul dintre participant mărturisea că își dorește să devină un angajat de încredere într-o companie în domeniul construcțiilor, iar un altul că pe viitor își dorește să administreze un magazin.

Pentru mulți dintre aceștia, primul pas pe piața muncii apare ca fiind accesibil pe un post în domeniul vânzărilor, fapt ce a și condus la solicitarea lor de a urma un curs de lucrător comercial. Spre exemplu, Aliz dorește să își depună candidatura pentru un post de vânzător în comună și consideră că dezvoltarea unor abilități specifice domeniului îi va asigura un atu în plus atunci când se va prezenta angajatorului.

analiza3Chiar dacă tineri, mulți dintre participanți au avut deja experiențe de muncă: ca lucratori în serele din comună, lucrători în turism la Sovata sau în în tâmplărie.

În apropiere, la Corund, echipa proiectului și-a continuat o mai veche colaborare de succes cu comunitatea locală. Consilierul local, Margit Tofalvi, a strâns din nou în jurul său o grupă de 15 participanți care își doresc să fie mai bine pregătiți pentru a se angaja în activitățile economice din zonă: turism, comerț cu produse tradiționale și construcțiile de case din lemn. Krisztina s-a alăturat proiectului pentru că își dorește înregistrarea unei întreprinderi individuale pentru producerea și comercializarea de produse ceramice. Își dorește ca pasiunea sa pentru ceramică să devină o activitate lucrativă formală, iar noi sprijinim pentru a-și reduce costurile de intrare pe piață.

Atitudinea antreprenorială față de propriul parcurs de carieră este unul dintre cele mai mari puncte forte pe care acești tineri le au în debutul lor pe piața muncii și ne bucurăm să îi sprijinim în inițiativele lor.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.