30 Jan

Oportunități de carieră în domeniile vânzări și turism

13 persoane din comunitatea harghiteană Corund s-au alăturat proiectului din convingerea că perfecționarea de lucrător comercial le va oferi mai multe șanse pe piața muncii. Câțiva dintre participanți au identificat deja locuri de muncă la care se solicită certificare în domeniu. Principalele așteptări au fost să acumuleze mai multe cunoștințe pentru a face față cerințelor unui loc de muncă în vânzări. Cursul s-a desfășurat în perioada 18-22 decembrie și a avut un impact foarte mare. Impresiile bune despre interacțiunea la curs au fost transmise mai departe la alți membri ai comunității și astfel a fost luată în considerare posibilitatea de a organiza un al doilea curs în localitatea Corund.

link1 În altă regiune a țării, în județul Constanța, cu o piață a muncii orientată pe turism, 12 persoane din Costinești au ales să se perfecționeze în meseria de recepționer hotel. Între 26-30 ianuarie 2015, aceștia s-au alăturat proiectului cu un scop clar de avea certificarea necesară pentru a se putea angaja în domeniu la începerea sezonului estival. O altă motivație a fost dorința de angajare pe termen mai lung. Au existat beneficiare care aveau experiență într-un loc de muncă la un hotel, dar lipsa certificării a condus la lipsa de continuitate. Unul dintre cele mai reprezentative exemple de impact este cazul unei beneficiare căreia, la numai o lună după finalizarea cursului, i s-a oferit post de recepționer de hotel în Costinești la Hotel Amiral.

Din discuțiile avute de consilierul de orientare profesională Raluca Boișteanu cu beneficiarii a reieșit influența pozitivă pe care a avut-o asupra participanților stilul de lucru al formatorilor. ”După curs, modul lor de a privi lucrurile s-a schimbat, beneficiarii au căpătat încredere în propriile forțe, dar cel mai important de menționat este că acum există dorința de a lucra cât mai repede. Mai mult, participanții au conștientizat dezavantajele muncii sezoniere”, a declarat aceasta după încheierea cursului.

Au existat beneficiari care au oferit testimoniale referitoare la desfășurarea cursului de formare. Beneficiara Timiş Simona a spus ”Mi-a plăcut foarte mult, a fost foarte benefic, pe înțelesul fiecăruia. Cursul te ajută în viață, în pregătirea pentru viitor.”

Am învățat despre multe instrumente folositoare. Am fost foarte mulțumită de organizarea foarte bună și de modul explicit al formatorului de a oferi informațiile necesare.”, a declarat Micu Daniela-Dumitra.

Părerea despre curs a Laurei Filip este de fapt o recomandare pentru toți cei aflați în căutarea unui loc de muncă: “Cursul de Recepționer Hotel este o oportunitate pentru cei care vor să se angajeze în turism, implicit și pentru mine. Un avantaj important este faptul ca a fost gratuit pentru beneficiari. Eu am reușit să asimilez destul de multe cunoștințe privind acest domeniu, dar și informații despre munca în echipă și comunicarea eficientă. În concluzie acest curs și diploma aferenta mi-au fost de mare ajutor si cu siguranță îmi vor fi și pe mai departe”.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.