15 Dec

Receptioner Hotel la Agigea – o legătură între aspirații și cerințele pieței locale a muncii

Pe parcursul lunii octombrie în localitatea Agigea, județul Constanța, a avut loc deschiderea cursului de perfecționare pentru ocupaţia Recepționer de Hotel.

Progresul-proiectului-în-jude_ul-Constan_a1x1

Participanții la programul de formare au provenit din localitatea Agigea şi din împrejurimile localităţii Agigea, judeţul Constanța, zona Sud-Est. În cadrul procesului de selecție s-a avut în vedere egalitatea de șanse astfel încât pe lista participanților să fie incluse minim 50% femei, distribuirea pe sexe în cadrul programului de formare fiind de 13 femei și 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani.

Cei 16 participanți au urmat sesiunile de testare și consiliere profesională, având ca efect imediat descoperirea unor noi abilități și competențe de care nu erau deplin conștienți. În perioada 17-18octombrie a avut loc consilierea și dezvoltarea personală. Beneficiarii au avut șansa să își conștientizeze interesele reale, aptitudinile și potențialul de dezvoltare în diferitele ocupații pe piața muncii şi să cunoască beneficiile abordării unei atitudini pozitive în viața profesională și personală.

“Am constat ca fiind valoroase discuţiile pe marginea raportului între nivel de aspiraţii şi posibilităţi/resurse interne şi externe, precum şi discuţia privind locul validării şi al controlului: intern sau extern, cu o extensie spre responsabilitate individuală. Recomand introducerea acestor elemente in design-ul de formare al sesiunilor următoare, împreună cu alte abordări reieşite ca fiind de impact din experienţa anterioară.” Aura Matei, coordonator consiliere.

Beneficiarii au urmat în perioada 19-23 octombrie 2014 cursul de perfecționare pentru meseria de Recepționer de Hotel. Toti participanții la programul de formare au fost interesați de tematica programului de formare şi au participat la toate activitățile propuse în agendă. Suplimentar față de conținutul standard al cursului s-a discutat despre participarea și comportamentul de succes în cadrul unui interviu de angajare pentru postul de recepționer, despre modul în care este redactat un contract de muncă și despre cum ar arăta o ofertă de angajare pentru un post de recepționer.

Progresul-proiectului-în-jude_ul-Constan_a2x1

“Sunt foarte mândră de participanții din Agigea, au fost serioși, punctuali și implicați în sesiunile cursului. Au fost dornici să învețe și le-a plăcut modul în care le-au fost livrate informațiile” Raluca Boișteanu, Consilier orientare profesională local.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.