06 Sep

Seminarii de conștientizare privind un stil de viața sănătos

Proiectul a ajuns într-o nouă etapă și devine mai bogat pe măsură ce se desfășoară. Astfel, începând cu luna august, participanții au avut o surpriză plăcută: s-au reunit pentru a participa la o campanie de conștientizare privind stilul de viață sănătos, acel stil de viață care ne permite construirea bunăstării atât personale, cât și profesionale.

Seminariile au debutat în județul Galați. În comuna Foltești, participanții de la cursurile de patiser și de lucrător în comerț s-au cunoscut reciproc și au abordat împreună temele propuse de lectorul lor, Iustina Diacon. Campania a continuat la Târgu Bujor, unde tonul a fost mai degrabă masculin, dat de cei care au urmat cursul de lucrător în construcții și cel de agent vânzări. Participanții au venit din foarte multe comune din jur, ducând înapoi în familiile lor lecțiile învățate.

Constanța a fost următorul popas pe hartă unde, chiar în plin sezon, participantele din Tuzla și Costinești s-au bucurat să își găsească răspunsuri la multe întrebări legate de sănătate. În Brașov, consilierul nostru Diana Poustovan a coordonat această întâlnire între beneficiari ai proiectului din comunele Dumbrăvița, Poiana Mărului, Vama Buzăului, Hălchiu și Prejmer. Ultimul popas al lunii urmează la Fântâna Brazilor și Corund.

Temele seminarului au fost diverse și toate relevante pentru familie și profesie: de la alimentație la relația pe care o cultivăm cu medicii, de la igienă personală la igiena locuinței, la sănătatea reproducerii și până la acțiuni de prim ajutor și în caz de urgență. Fiecare grupă de participanți a avut câte o temă ce a  preocupat-o  în mai mare măsură și a cărei dezbatere s-a prelungit cu multe întrebări și răspunsuri.

”Seminariile de stil de viață sănătos au fost foarte bine primite de către participanți în cadrul proiectului. Am pornit în forță la început de lună și până la finalul lunii august peste 190 de beneficiari au luat parte la aceste sesiuni”, a afirmat Aura Matei, coordonator consiliere profesională.

Continuăm această experiență frumoasă și folositoare până la 25 de seminarii și la 550 de participanți la acestea. Având în vedere entuziasmul cu care ne-au răspuns participanții din toate comunitățile în care lucrăm, cu siguranță vom repeta activitatea și în proiectele viitoare.

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.