03 Jun

Un bun recepționer

Un recepționer bun este de departe cel pe care îl ții minte.

Dacă îți dorești să ajungi acest tip de recepționer este necesar să ai o înclinație către lucrul cu oamenii și să iubești ceea ce faci.pic5

Fie că ești recepționer la un hotel sau într-o clădire de birouri, angajatorii așteaptă de la tine să fii în primul rând amabil, sociabil, pozitiv, organizat și descurcăreț când este cazul.

Munca la recepție implică pe lângă activitățile obișnuite de preluare a rezervărilor, oferirea informațiilor importante despre serviciile hotelului dar și despre împrejurimi, întocmirea de rapoarte, facturi și documente specifice și o anumită capacitate de gestionare a  situațiilor de conflict, în cazul în care ai parte de clienți dificili și abilități de vânzător, în cazul în care te vei ocupa și de negocierea tarifelor pentru cazare.

Pe de altă parte, clienții, oamenii cu care intri în contact, își doresc să întâlnească și ei pe cineva cald și ospitalier și care îi poate ajuta rapid cu informațiile de care au nevoie. Mai ales în domeniul hotelier, recepționerul reprezintă unitatea de cazare în care se află, iar câteodată interacțiunea cu acesta poate motiva un om să se mai întoarcă și altă dată sau să ocolească unitatea respectivă de cazare.

Este drept că în turismul românesc încă mai este nevoie de profesionalism în exercitarea meseriei de recepționer dar acest lucru este de fapt unul pozitiv pentru tine pentru că ai ocazia să te remarci și să devii recepționerul ideal pentru angajatorii și clienții tăi.

În cazul în care liceul pe care l-ai urmat nu este unul de specialitate, poți urma acum și cursuri de calificare. Nu este necesar să ai experiență și calificare pentru toate posturile disponibile de recepționeri, însă dacă îți dorești să profesezi această meserie pe termen îndelungat interesează-te în orașul tău de asemenea cursuri sau facultăți de profil.

Mai este de asemenea important să înveți bine limba engleză și să știi cum să folosești eficient calculatorul și internetul. În rest, tot ce ai de făcut este să îți urmezi visul și să nu uiți, un recepționer bun este acela pe care îl ții minte.

Informații despre acest domeniu poți găsi pe site-uri și blog-uri de profil. Iată câteva cu care poți începe:

http://www.turismmarket.com/category/job-cariera

https://vacanteleluimircea.wordpress.com/2016/01/22/ce-inseamna-sa-fii-ghid-de-turism-in-romania/

http://www.eurodezvoltare.ro/profil-profesional-agent-de-turism/

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.