30 Apr

Zona de confort (2)

Kathy Caprino1, redactor Forbes, a scris un articol2 în care l-a abordat pe unul dintre profesioniștii în domeniile resurse umane și leadership, David Van Rooy, Director al Walmart3, expert senior în strategia internațională de resurse umane a companiei. Acesta a oferit câteva exemple relevante4 despre ceea ce înseamnă să ieși din zona de confort, principalul beneficiu fiind acela de a schimba perspectiva în care este privită viața profesională la un moment dat.

În cartea sa5, acesta explorează ideea de parcurs profesional și urmărește ideea creșterii şi valorificării abilităților în vederea creării de oportunități și atingerii unor obiective de carieră înalte.

David Van Rooy a afirmat că „este posibil să ai succes și menținând realitatea profesională actuală, dar adevărata valoare o atingi când ești capabil să atingi și noi zone de interes”.

În urma unei experiențe pe care acesta a avut-o într-un moment critic al vieții sale profesionale, când a trebuit să ia decizia de a se muta în altă locație pentru a avea acces la educația dorită, și-a pus întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi luat aceasta decizie, dacă nu ar fi plecat din orașul liniștit în care trăia sau dacă ar fi renunțat la studii în momentul în care se considera a fi un neadaptat. Răspunsul este că nu ar fi finalizat studiile, nu ar fi cunoscut un mentor extraordinar, nu ar fi cunoscut oamenii care l-au ajutat în demersurile personale și profesionale, nu și-ar fi întâlnit soția actuală, nu ar fi fost admis la primul job adevărat din viața lui. În concluzie nu ar fi ajuns unde este acum și nu ar fi atins obiectivele profesionale pe care nici nu le visa la acel moment.

În urma experienței sale, acesta a făcut publice șase căi pentru care acțiunea de a ieși din zona de confort se dovedește a fi benefică oricărei evoluții profesionale.

  1. Nu încerca să fii perfect6. Nimeni nu este perfect și nici nu trebuie să încerci să devii perfect. Acest lucru creează presiune. De îndată ce vei renunța la acest obiectiv nerealizabil vei lasă în urmă și ezitările care te trăgeau înapoi.

  2. Îi inspiri pe ceilalți7. Ceea ce faci și mai ales cum faci lucrurile este observat de ceilalți indiferent dacă realizezi sau nu. Poți da un exemplu, îi poți inspira pe ceilalți, nu numai la serviciu pe colegii din jurul tău ci și acasă pe copiii tăi. De asemenea, în situații în care nu ești un model de urmat, îi afectezi pe ceilalți care vor reacționa contestându-ți autoritatea.

  3. Nu ai regrete la final8. Regretele vin când te întrebi ce se întâmplă dacă nu reușesc. Așa că ia decizia să faci, nu să te întrebi.

  4. Te definești în mod real și autentic9. Zona de confort te aduce la stadiul în care faci ceea ce fac și ceilalți, să te conformezi normelor și presiunilor din jurul tău. Prin ieșirea din zona de confort îți oferi șansa de a te defini și de a ieși din limitările acțiunilor celorlalți. Asta îți conferă libertatea ulterior de a îți modela viața profesională după cum îți dorești.

  5. Câștigi controlul10. Beneficiul direct al ieșirii din zona de confort este că ești capabil să trăiești și să lucrezi în propriul ritm. Oricum vor apărea situații în care va trebui să schimbi regulile din mers, dar e mai bine să ai propriul set de reguli și inițiativa de a schimba și îmbunătăți lucrurile. S-a dovedit că deținerea controlului asupra propriei vieți aduce mai puțin stres și mai multe rezultate.

  6. Experiența de viață va fi mai frumoasă/ plină11 . Dacă nu lași în urmă situațiile care te fac să te simți confortabil, îți sabotezi șansele la succes și împlinire.

În concluzie, întreabă-te când a fost ultima oară când ai vrut să încerci ceva nou dar ai ezitat? Lecțiile învățate și succesul vor merita tot efortul.

În aceeași ordine de idei, Ionuț Ciurea12 (specialist comunicare și expert training) relatează pe blogul său despre tematica zonei de confort în câteva mini capitole.

Ce este și de ce trebuie să ieși din ea?

Zona de confort este un concept cheie în dezvoltarea personală și profesională.

De ce o iubim și ce ne aduce?

Ne oferă: 1. Siguranța. 2. Familiaritate. 3. Relaxare. Acestea sunt trei beneficii majore pe care le obținem când stăm în zona de confort.

Ce nu ne aduce?

Nu ne oferă: 1. Diversitate. 2. Noutate. 3. Adrenalina. Iar acestea sunt trei beneficii majore pe care nu le obținem când stăm în zona de confort.

Există trei idei simple și extrem de eficiente despre cum poți ieși din zona de confort:

1. Înțelege propriile tale tipare mentale, trăsături de personalitate și tipare comportamentale. Toate acestea iți dau dimensiunile zonei de confort. Ca să ieși din zona de confort, mai întâi trebuie sa știi foarte bine care îi sunt limitele. Folosește articole de psihologie, analiză grafologică sau analiză tranzacțională.

2. Învață direct de la ceilalți diferiți de tine. Poți citi o carte, un articol, te poți duce la o conferință sau poți vorbi direct cu un expert. Învață din surse neconvenționale, din punctul tău de vedere. Învață cum fac alții lucrurile să se întâmple.

3. Pune în aplicare ce ai învățat. Atât timp cât nu folosești noi strategii pentru a face noi lucruri, rămâi în zona de confort. Bineînțeles, adaptează ceea ce înveți de la alții în propria viață. Ai grija să-ți menții identitatea. Tu ești tu, chiar dacă mereu folosești și implementezi strategii noi și ieși din zona de confort.

1 http://kathycaprino.com/about-kathy-caprino/

2 6 Ways Pushing Past Your Comfort Zone Is Critical To Success

3 http://www.walmart.com/

4 http://www.forbes.com/sites/kathycaprino/2014/05/21/6-ways-pushing-past-your-comfort-zone-is-critical-to-success/2/

5 Trajectory: 7 Career Strategies To Take You From Where You Are To Where You Want To Be

6 Trad. You will let perfection go

7 Trad. You will inspire others

8 Trad. You will have no regrets at the end

9 Trad. You will define yourself authentically

10 Trad. You will gain control.

11 Your life experience will be fuller.

12 http://www.ionut-ciurea.com/blog/2007/10/26/zona-de-confort-ce-este-si-de-ce-trebuie-sa-iesi-din-ea

Copyright © 2014-2015. Toate drepturile rezervate.